Skip to main content

Body Training Studio maakt de sport EMS en de sportieve en medische voordelen ervan toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen, een ongekende aanpak in de sector.

De Belgische scale-up Body Training Studio lanceert nu zijn “EMS voor iedereen”-concept, voor de onklopbare prijs van €8 per sessie met een erkende EMS personal trainer! Het bedrijf heeft de ambitie om 80 nieuwe sportscholen te openen, naast de huidige 30 studio’s, om deze sport te promoten in België, die bekend is bij topsporters en al door miljoenen mensen over de hele wereld wordt beoefend.

Tot nu toe was elektro-myostimulatie (EMS) voorbehouden aan mensen die ongeveer vijftig euro per sessie konden investeren (de gemiddelde prijs in Europa).

Vandaag de dag werkt Body Training Studio aan de democratisering van deze sport, die een effectieve manier biedt om een zittende levensstijl te bestrijden en te werken aan specifieke problemen zoals rugpijn, overgewicht, strakker worden, postnatale versterking, verbetering van sportprestaties, enz.

“Ik begon zelf EMS te beoefenen in 2001 als professionele sporter en ben sindsdien niet meer gestopt. Na de opening van de 1e EMS-kamer in België in 2013 is het bedrijf nu volwassen genoeg om naar een hogere versnelling te schakelen. Mijn belangrijkste doel is om mijn positieve ervaring met EMS met zoveel mogelijk mensen te delen,” zegt Daniel Camus, oprichter en CEO van Body Training Studio.

“EMS voor iedereen” tegen een onklopbare prijs

Het nieuwe ultracompetitieve tarief van €8 per sessie gaat hand in hand met het nieuwe Body Training Studio concept: “EMS voor iedereen”. Daniel Camus rekent op een massale opkomst en de opening van 80 nieuwe bioscopen tegen 2028, naast zijn huidige 30 Belgische studio’s.

“Ik wil dat iedereen maximaal 5 km van de dichtstbijzijnde Body Training Studio verwijderd is. Ons nieuwe bedrijfsmodel betekent ook dat onze persoonlijke coaches, die in onze academie worden opgeleid met behulp van een methodologie die samen met artsen en fysiotherapeuten is ontwikkeld, werknemers zijn en zich volledig op hun vak kunnen concentreren. In de fitness- en EMS-markt zijn coaches meestal zelfstandigen die per sessie worden betaald. We hopen dat de besten van hen zich zullen aansluiten bij Body Training Studio om deel te nemen aan de snelle ontwikkeling van EMS,” voegt hij eraan toe.

Geen excuses meer om het niet te proberen

Body Training Studio biedt onstuitbare antwoorden op de 4 punten die sommige mensen ervan weerhouden om de deur van een sportschool of EMS open te duwen wanneer ze hun fysieke fitheid en mentale welzijn willen verbeteren.

​ 1.Tijdgebrek: 20 minuten EMS = 4 uur klassieke training!

EMS is even doeltreffend als praktisch! Een korte trainingssessie van 20 minuten onder begeleiding van een sportcoach die gespecialiseerd is in EMS staat gelijk aan 4 uur intensieve klassieke training!Hierdoor wordt het gewenste doel 5 tot 6 keer sneller bereikt. En het beste van alles is dat het lichaam tot 72 uur na de sessie vet blijft verbranden.

​ ​ 2.Complexen: alles om u op uw gemak te voelen

De angst om afgerekend te worden op uw lichaamsbouw is een argument dat vaak naar voren wordt gebracht door mensen die gyms vermijden. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, zijn de kleedkamers en douches bij Body Training Studio individueel en draagt iedereen hetzelfde model aanpasbaar EMS-pak (zwart omdat het sober is en afslankend lijkt).

​ ​ 3.Hoe gebruik ik de machines? Uw coach legt het allemaal uit

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de apparatuur: tijdens de eerste gratis en vrijblijvende proefsessie legt een coach het principe van EMS uit, analyseert hij uw lichaamssamenstelling op een impedantiemeterschaal en stelt hij vervolgens een trainingsprogramma op maat voor. De geschiedenis van de weegschaal kan ook worden gebruikt om de vooruitgang in de loop van de tijd bij te houden.

​ ​ 4.Flexibiliteit: een eenvoudige app om te boeken waar u wenst

Met een abonnement op Body Training Studio kan u trainen in een van de studio’s in België, Nederland en Spanje. Via een eenvoudige applicatie kan u een sessie inboeken in de studio van uw keuze. De lidkaart bevat de trainingsgeschiedenis. Plaats ze gewoon op het scherm van het EMS-apparaat en de studiocoach weet wat u gewoonlijk doet.

Werkingsprincipe

EMS gebruikt een elektrische stroom die identiek is aan de stroom die door de hersenen wordt geproduceerd en vereist dat de drager een pak draagt dat is uitgerust met elektroden en riemen. Afhankelijk van de oefening krijgen de spieren die worden getraind samentrekkingen via elektroden die een aanvulling vormen op de samentrekkingen die door de hersenen worden bestuurd.

EMS wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen en revalidatiecentra om de spieren van het lichaam te activeren en te reactiveren, en wordt veel beoefend door topatleten en modellen.

De oefeningen worden uitgevoerd zonder gewicht te tillen, dus er zijn geen contra-indicaties en het is een revolutie voor mensen met onder andere rug-, gewrichts-, ligament- of peesproblemen.

Kapitaalronde ter ondersteuning van een snel groeiplan

EMS breidt zich uit over heel Europa en internationale investeerders in de gezondheids- en welzijnssector tonen er al enkele jaren belangstelling voor. In Duitsland bijvoorbeeld heeft EMS al 30% van de fitnessmarkt in handen, met ongeveer 3.000 centra.

In België is het nog steeds een relatief kleinschalige activiteit, met slechts 40.000 beoefenaars. Een geweldige kans voor groei die Body Training Studio wil grijpen. De vennootschap wil kapitaal ophalen om zijn plan om EMS te democratiseren uit te voeren.

Sinds het begin van het jaar heeft Body Training Studio studio’s geopend in Namen en Marbella, met nog meer openingen gepland voor dit jaar in Brussel, Dilbeek, Bergen, Gembloux en Luik.

ELI

Author ELI

More posts by ELI