Een luxueuze cruisevakantie met culinaire hoogstandjes. Dat is wat Rivages du Monde biedt. Tijdens je reis langs het Iberische schiereiland toveren drie topchefs de beste gastronomische gerechten op je bord. Ook de Belgische 3-sterrenchef Viki Geunes stapt mee aan boord.

Comfort van Málaga tot Nantes
Ontdek de betoverende Iberische kustlijn tussen Spanje en Portugal, waar charmante steden als Portimão, bekend om zijn kliffen; Lissabon, met zijn eigenzinnige schoonheid; Porto, zowel weelderig als ingetogen; en La Coruña, de toegangspoort tot Santiago de Compostella, de regio sieren.
Op deze gastronomische cruise verken je niet alleen deze prachtige bestemmingen, maar geniet je ook van culinaire hoogstandjes bereid door gerenommeerde chefs zoals Viki Geunes, Stéphanie Le Quellec en Benoit De Witte. Terwijl je de schoonheid van het Iberische schiereiland bewondert, zullen zij je smaakpapillen verwennen.
De 8-daagse (7 nachten) gastronomische cruise vertrekt op 29 april 2025 vanuit Brussel. Het luxecruiseschip World Explorer wacht op je in Málaga, gevolgd door stops in Cádiz, Portimão, Lissabon, Porto en La Coruña, voordat de reis eindigt in Nantes. Optionele excursies zijn beschikbaar, en een Nederlandstalige gids staat tot je beschikking aan boord. Volpension en dranken zijn inbegrepen. Prijs per persoon vanaf 3950 euro.

De uitmuntende sterrenchefs
- Viki Geunes (Antwerpen) baat restaurant Zilte uit in het ‘Museum aan de Stroom’ (MAS) in Antwerpen. Tijdens zijn gastronomische carrière evolueerde hij van eenvoudige maar smaakvolle gerechten, naar innovatieve technieken gekenmerkt door eigentijdse, intense smaken en een speelse signatuur. En dat werd beloond want in 2021 verdiende het restaurant 3 Michelinsterren. Vandaag staat het bekend als een van de slechts twee driesterrenrestaurants in België.
- Stéphanie Le Quellec (Parijs), beloond met 2 Michelinsterren, begon haar carrière als 14-jarige in de befaamde keukens van het George V in Parijs. Ze won ook als eerste vrouw het kookprogramma Top Chef. In haar restaurant La Scène in Parijs verrast ze fijnproevers met verfijnde creaties.
- Benoit Dewitte (Ouwegem) deed gastronomische ervaring op in sterrenrestaurants en opende met zijn broer Bernard een restaurant in Ouwegem, in de Vlaamse Ardennen. Hun keuken, dat 1 Michelinster telt, weerspiegelt de rijkdom van lokale ingrediënten en een straalt een unieke esthetiek uit, vaak verrijkt met eetbare bloemen en kleurrijke kruiden.
Sterrenchefs Viki Geunes en Benoit Dewitte laten je elk op hun beurt genieten van een gastronomisch diner, terwijl Stéphanie Le Quellec een masterclass verzorgt en je vergast op een exclusief galadiner.
